Övertygande kommunikationstekniker: 3 sätt att kommunicera för att få vad du vill

Under årens lopp har övertygande kommunikationstekniker hjälpt många människor att få mer kontroll över sina liv. Dessa människor har framgångsrikt utvecklat en starkare självkänsla och har fått en bättre förståelse för andra människor också.

Och nu kan du också utnyttja dessa strategier själv! Allt du behöver göra är att öppna upp ditt sinne för de oändliga möjligheter denna information kan hänvisa dig till.

 

Nedan är några av de övertygande kommunikationstekniker som visat sig vara mycket effektiv:

Övertygande kommunikationsteknik # 1: Bygg Rapport.

Ett av de bästa sätten att uppnå framgångsrik övertalning är genom att bygga rapport. Nu rapport kan betyda olika saker för olika människor.

För vissa kan det betyda chatta med dem varje dag efter lunch eller över en cigarettrök. För andra kan det betyda att komma överens med dem under en bolagsstämma.

Ett kraftfullt sätt att skapa rapport är genom spegling. När du spegla någon kopierar du hans stil att tala eller röra sig. Till exempel, om han talar i en fartfylld röst, gör du samma sak. Om han lägger sin hand i fickan, gör du det också. Detta förmedlar omedvetet till den andra personen att du är precis som dem. Men gör det på ett subtilt, icke uppenbara sätt eller människor kanske tror att du hånar dem.

 

Övertygande kommunikationsteknik # 2: Var på deras sida.

Hur du visar att du är på deras sida? Enkel. Berätta den personen vad han kan få i gengäld. Nuförtiden, människor är mer försiktig om vem de väljer att stödja eller vad de väljer att köpa.

Genom att ange det antal förmåner de kan få, vilket visar dem att du är på deras sida, kommer du att kunna övertala dem mer effektivt.

Till exempel, om du vill övertyga din flickväns lillebror att du är okej, måste du ansluta med den ungen på en närmare nivå. Ge pojken behandlar varje gång på ett tag. Visa honom att du kan vara den äldre brodern han aldrig haft.

 

Övertygande kommunikationsteknik # 3: Less is More.

Människor är trötta på säljare med motoriska munnar. Ju mer du pratar, desto mindre sannolikt att de kommer att tro på dig.

Ibland den mest effektiva övertalning teknik innebär färre ord och mer handling. Anledningen till detta är att du egentligen inte behöver säga för mycket om din produkt eller din sak, eftersom det talar för sig själv. På ett sätt är detta tillvägagångssätt modernare och kommer sannolikt vädjan till den yngre generationen.

 

Det finns ingen bättre tid för dig att lära sig om övertygande kommunikationstekniker. Nu när alla börjar inse hur mycket de kan bidra till samhället – eller i mindre skala, till deras företag – du behöver öka ditt spel. Håll dig framför flocken genom att ständigt uppdatera din kompetens.